شرکت فاطررسا نور

شرکت فاطررسا نور

طراح و مجری پروژه های فیبر نوری
شرکت فاطررسا نور

شرکت فاطررسا نور

طراح و مجری پروژه های فیبر نوری

فیبر نوری


یکی ازمحیط های انتقال داده که سیگنال های نوری را در مسافت های طولانی و با سرعت بالا انتقال می دهد فیبر نوری نام دارد. مجموعه ای از تارهای فیبر نوری که رشته های نازکی از جنس شیشه و پلاستیک و به ضخامت یک تار موی انسان هستند در کلافی سازماندهی می شوند که به آن کابل نوری گفته می شود.

به کمک فیبر نوری می توان صوت ،تصویر،شبکه های کامپیوتری ،اینترنت و داده های دیگر را با پهنای باند بالا به راحتی منتقل کرد.
فیبر نوری از سه قسمت تشکیل شده است که عبارتند از:

 هسته (Core)
 روکش (Cladding)
 روکش محافظ یا بافر رویه (Buffer Coating)

مرکزی ترین قسمت هر تار نوری، هسته فیبر نوری است که جنس آن از شیشه یا پلاستیک بوده و حرکت سیگنال های نوری در آن صورت می گیرد.

لایه ای که هسته فیبر نوری را احاطه کرده و با سطح آبکاری خود موجب انعکاس نور به داخل هسته شده و از خروج پرتوهای نور جلوگیری می کند روکش نامیده می شود که همانند هسته از جنس شیشه یا پلاستیک بوده اما ضریب شکست در آن متفاوت است.

روکش محافظ، لایه پلاستیکی است که لایه های داخلی فیبر نوری را در برابر رطوبت و آسیب های احتمالی محافظت مینماید.

فیبر نوری به دو دسته کلی Single mode و multimode تقسیم می شود.




با توجه به قطر هسته فیبر نوری مسیری که نور در آن عبور می کند متفاوت است. قطر هسته کابل سینگل مد نسبت به کابل مالتی مد کمتر بوده و قادر است سیگنال های نوری را تنها در یک مسیر انتقال دهد اما در کابل های مالتی مد به دلیل بزرگتر بودن قطر هسته آن امکان عبور سیگنال های نوری با طول موج های مختلف و در چندین مسیر متفاوت وجود دارد. در مسافت های کوتاهتر بهتر است از کابل های مالتی مد استفاده شود اما در فواصل برابر کابل مالتی مد پهنای باند بیش تری را فراهم میسازد.

مبدل فیبر نوری


همزمان با پیشرفت تکنولوژی و رویکرد سازمان ها به استفاده از شبکه های کامپیوتری و تبادل اطلاعات از نقاطی با فاصله ی زیاد از هم، تقاضای کاربران برای داشتن امکان ارسال و دریافت اطلاعات با سرعت زیاد بالا رفته و استفاده از بستر های سیم مسی جواب گو نمی باشد.

از این رو فیبر نوری با توجه به مزیت های زیاد آن از جمله پهنای باند بالا، جایگزین سیم مسی شده است.

 فیبر نوری داده ها را به صورت سیگنال های نوری ارسال می نماید. در نتیجه استفاده از فیبر نوری در شبکه مستلزم استفاه از دستگاهی برای تبدیل سیگنال های مختلف به سیگنال نوری می باشد که مبدل فیبر نوری یا کانورتور فیبر نوری نام دارد.

مبدل ها در دسته بندی های مختلفی شامل ویدئو کانورتور، مدیا کانورتور و کانورتور تلفن ارائه می شوند که این دسته بندی ها بر اساس نوع سیگنال تبدیلی به سیگنال نوری می باشد.

ما قادر به ارائه ی مبدل های فیبر نوری با برند OPF بلژیک می باشیم. برای اطلاع از مدل های مختلف این مبدل ها بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

مبدل فیبر نوری